news-img

Опубліковано: 19.10.2020

Мандруймо зі смаком! Дорогу вина та смаку Закарпаття відкрито!

Дорога вина та смаку Закарпаття: відбулася перша мандрівка цікавим і апетитним маршрутом. Це новий проєкт еногастрономічного туризму, який об’єднав виробників, які створюють локальні продукти та надають туристичні послуги. Громадська спілка «Дорога вина та смаку Закарпаття» для початку об’єднала 15 знакових локацій. І ця подорож, багата на смачні дегустації – яскравий відпочинок на Закарпатті, дещо більше, ніж винний тур.

Закарпаття – унікальне, цікаве і таке, що дарує своїм гостям найкращі емоції. У цьому переконалися учасники тестового еногастрономічного туру Дорогою вина та смаку Закарпаття.

Це гастрономічні і туристичні експерти, блогери, учасники проєкту Geographical Indications (Geographical Indications in Ukraine/Географічні зазначення в Україні), кулінарні та туристичні експерти, представники Slow Food Ukraine. Гості з Києва, Івано-Франківська, Італії та Німеччини провели тестування локацій Дороги вина та смаку Закарпаття.

Під час дводенного туру відвідали і перевірили низку різноманітних локацій і атракцій, котрі складають єдиний особливий маршрут, створений так, аби закохати гостей у колорит краю та його еногастрономічні принади.

Унікальність пропонованих туристу продуктів і послуг, традиційність, привабливість і безкомпромісність щодо дотримання правил комфорту та безпеки – це спільні вимоги до всіх точок Дороги.

bottle

Chersegi

Chateau Chizay

179 Грн

КУПИТИ
news-img

 

 

 

У тестовому турі учасники оцінили послуги і продукти знакових локацій і виробників Закарпаття. Це, зокрема, ресторан і виробництво крафтових продуктів Порядний Ґазда, ферма органічної продукції Пан Еко, селянське господарство і сироварня ОСГ “Бараново”, виноробня Chateau Chizay – Шато Чизай, ресторан Chizay. МАЛА ГОРА, Буйволина ферма ” Карпатський буйвіл “, провели дегустацію делікатесів фермерського господарства ФГ “Світ М’яса”.

Найрізноманітніші дегустації локальних вин та продуктів – аж ніяк не все наповнення тест-туру. Гості-експерти знайомилися з колоритом і традиціями Закарпаття, способами виробництва екопродукції, відвідали кілька музейних закладів, побували на вечірній Екскурсії з Максом Адаменко в Мукачівському замку Паланок, погладили неймовірних буйволів на унікальній фермі, потанцювали на запальних вечорницях в етно-корчмі Етно-корчма “Закарпатський Креденс”, відпочили в Термальні води Косино, зустріли світанок на виноградниках Chateau Chizay – Шато Чизай.

Здобуток тест-туру – це колекція нових знань про атракції Закарпаття, вражень від найкращих напоїв і страв, неповторних емоцій!

Варто зазначити: хоч перша карта Дороги вина та смаку Закарпаття складена, проєкт передбачає доповнення новими об’єктами, а також варіативність маршрутів для гостей.

news-img

Чи не першою задачею учасників тестового туру було виявлення недоліків на локаціях Дороги. Жодних значних «мінусів» експерти не зауважили, водночас готують фахові рекомендації й пропонують ідеї для ще кращого представлення продуктів і послуг. І вже можна стверджувати: маршрут вдався, а всі запропоновані об’єкти рекомендовані для гостей. Також експерти відвідали кілька локацій, які поки є претендентами на участь у Дорозі вина та смаку Закарпаття. На часі – великий промо-тур за участі 17 національних туроператорів України, котрі мають ознайомитися з Дорогою вина та смаку Закарпаття, щоби пропонувати її туристам з-за кордону.

Подорожуйте цікаво та смачно, подорожуйте Дорогою вина та смаку Закарпаття!

Довідково: Громадська спілка “Дорога вина та смаку Закарпаття” створена за експертної підтримки проєкту ЄС Geographical Indications in Ukraine/Географічні зазначення в Україні «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Разом з Дорогою вина та смаку Української Бессарабії є частиною єдиної системи Дороги вина та смаку України, що інтегрується у європейські Дороги. Завдання об’єднання – створення спільного якісного безпечного цікавого туристичного продукту Закарпаття, його просування на українському та міжнародному ринках.